dilluns, 30 de setembre del 2013

Puc utilizar pel cotxe una cadira de grup 0,1 i així estalviar-me el famós Grup 0 o Maxi Cosi?


Aquesta és una qüestió que molt sovint es plantejen futurs pares i mares ja que veuen així, una manera de no haver d’invertir tants diners en cadires de cotxe. Certament des que neix un nadó i fins que deixa d’anar amb el grup 2,3, haurem fet servir tres grups en sistemes de retenció infantil.

Per aquest motiu molts pares i mares veuen la opció dels grups mixtes com una bona alternativa a reduïr la despesa. Indiscutiblement, des del punt de vista de l’estalvi econòmic, comprar primer un grup 0,1 i posteriorment agafar un grup 2,3 és la  manera de fer una menor despesa en cadires de cotxe.

Però, i des del punt de vista de la seguretat, és exactament el mateix? Sense cap mena de dubte: no.

Els grups 0 són els sistemes de retenció infantil que des del punt de vista de l’ergonomia millor s’adapten a les necessitats d’un nadó. El reclinat, el coixí lumbar i l’embolcall que ofereixen són molt superior que qualsevol grup 0,1 utilitzat des de naixement. Si parlem dels grups 1,2,3 són cadires molt correctes per a un segon cotxe de la família, pel cotxe dels avis;  en definitiva vehicles amb els que rarament farem llargs viatges de carretera, però mai seria la opció més aconsellable per un únic cotxe, si el que volem és la màxima seguretat.

Hem de tenir clar que un nadó no és un adult en petit i per tant les seves necessitats varien amb el temps. Aquesta és la raó per la que s’aconsella anar pas a pas i fer servir sistemes de retenció infantil més acotats en funció del pes del nen o nena. Dit d’un altre manera: un grup 1,2, 3 va des dels 9 als 36 kg; és a dir aproximadament des dels 9-10 mesos fins als 11-12 anys.


Algú creu que una mateixa cadira pot oferir idènitca seguretat amb un marge de pes tan ampli, que si pel contrari anem passant pels diversos grups  a mesura que el nostre fill/a va creixent?


Conscients de l’esforç econòmic que implica l’arribada d’un nou membre de la família, a MIMAM t’oferim fòrmules creatives on estalviaràs diners , però sense haver de renunciar  mai als millors productes en seguretat infantil com són Be Safe i UPPAbaby Vista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada