divendres, 11 d’octubre del 2013

[CAT] La cadireta de cotxe instal·lada en sentit contrari de la marxa, la millor pràctica de seguretat infantil en carretera


A Mimam Barcelona ens preocupa de manera especial la seguretat infantil en la carretera, per aquesta raó, est és un dels temes que apareix en repetides ocasions en el nostre blog. Cert és que a poc a poc anem avançant amb majors i millors mesures de seguretat; no per evitar accidents posat que aquests vénen sense avisar, però sí per minimitzar al màxim les greus conseqüències que aquests comporten.

La Direcció general de trànsit ens detalla unes regles d'or que bé cal destacar i volem recordar-te:

• Mai portar al nen en braços.
• Mai col·loqui una cadireta instal·lada en sentit contrari en el seient davanter i amb l’Airbag connectat.
• No baixar la guàrdia en els trajectes curts. En la ruta de casa al col·legi és on s'acumulen les majors conductes de risc.
• Els nens hauran de viatjar en sentit contrari a la marxa el major temps possible. Si es pot fins als 4 anys.
• Els arnessos o el cinturó no hauran d'anar ni retorçats, ni doblegats, ni folgats.
• El Sistema de Retenció Infantil (SRI) ha d'anar perfectament instal·lat. No ha de moure's. La millor opció és l'ancoratge mitjançant el sistema ISOFIX.
• El cap del nen mai ha d'apuntar per sobre del respatller de la cadireta. Si això ocorre indica que hem de canviar la cadira per una d'un grup superior.
• Els pares han de donar exemple cordant-se en tot moment el cinturó de seguretat.


Qui hagi seguit amb anterioritat el nostre blog haurà vist que sovint parlem dels enormes avantatges de que els nens viatgin en sentit contrari el màxim temps possible. Als països escandinaus la seguretat vial històricament ha estat molt més desenvolupada que en altres latituds europees. A Suècia la normativa de tràfic obliga al fet que els nens viatgin en sentit contrari fins als 4 anys i quan es compara l'índex de mortalitat a conseqüència d'accidents de trànsit en nens d'aquesta franja d'edat (0-4 anys), les estadístiques són demoledores en contra nostra…; és a dir, on els nens sobre els nou o deu mesos són canviats al sentit de la marxa, les lesions i víctimes mortals són molt superiors que a Escandinàvia.

Aquest és el motiu pel qual des de Mimam Barcelona parlem tan sovint dels inqüestionables avantatges que els nostres fills viatgin en sentit contrari el major temps possible. Com diu la DGT, si es pot fins als 4 anys.

Potser de vegades una família pot dubtar a l'hora de comprar una cadira de cotxe de sentit contrari, ja que certament són de preu superior a les tradicionals a favor de la marxa, però des de Mimam Barcelona no ens cansarem d'assessorar amb la màxima honestedat i en qüestió de seguretat vial, els sistemes de retenció de sentit contrari a la marxa salven 5 vegades més vides que les altres.


No volem acomiadar-nos sense abans comentar, que qui més sap de sentit contrari és qui més temps porta creient, invertint i desenvolupant productes que garanteixin la màxima seguretat envers els nostres fills. Pares i mares de tot el món, aquests no són uns altres que els nostres amics noruecs de Be Safe, una marca que trobareu a la nostra botiga i que estarem encantats de mostrar-te personalment cadascuna de les seves prestacions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada