dijous, 25 de juliol del 2013

[CAT] Coneix les diferències entre el “baby blues” i la depressió postpart



Moltes dones senten malenconia després d'haver donat a llum. Encara que és molt freqüent utilitzar l'etiqueta de depressió postpart per definir a la mare que se sent trista i una mica ansiosa les primeres setmanes després del naixement del seu bebè, el “baby blues” i la depressió postpart són dues alteracions de l'estat d'ànim diferents.

La síndrome del “baby blues” o tristesa postpart és una alteració emocional que comporta sentiments de tristesa, irritabilitat, freqüents ganes de plorar, angoixa i canvis d'humor que sol durar un parell o tres de setmanes. La depressió postpart, en canvi, és un estat depressiu més perllongat en el temps que es caracteritza per irritabilitat i ansietat, alteracions de l'apetit, sentiments de culpabilitat, falta de concentració, incapacitat per gaudir, alteracions del somni i de l'apetit i retraïment. A més, pot presentar altres símptomes com a sentiments negatius cap al bebè, incapacitat de cuidar de si mateixa o del bebè i preocupació exagerada pel bebè o falta d'interès cap a ell.




La importància de saber diferenciar el “Baby blues” de la depressió postpart radica que la depressió postpart és un trastorn que pot arribar a ser molt greu i requereix tractament especialitzat. No obstant això, el “Baby blues” és una alteració lleu que remitent per si sola. Diferenciar-los bé és essencial per actuar de forma adequada davant un o un altre. En cap cas, no es tracta de cap malaltia que no tingui solución.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada