dijous, 4 de juliol del 2013

[CAT] Saps què és la plagiocefàlia o síndrome del cap pla? Saps com prevenir-la?



La plagiocefàlia és la deformitat del cap dels nens, adquirida en els primers mesos de vida. La compressió del cap intra-úter o per parts instrumentals és un factor de risc. Però la causa de la deformitat adquirida, és que el nadó estigui tot el temps sobre un dels costats del clatell en les primeres setmanes de la vida, tant quan està dormint com quan està despert.

El tractament més eficaç és la Prevenció. La informació, la detecció precoç dels signes d'alarma i sobretot, la complicitat dels pares i cuidadors, és la garantia de l'èxit per a la gestió d'aquestes deformitats posturals.



El coixí Mimos pot ser una bona ajuda de prevenció, doncs ofereix un bon suport del crani del bebè en aquelles situacions en les quals el bebè està tombat durant llargs temps; per exemple: viatjant en cotxe, dormint, passejant en el cotxet o jugant durant el dia. La seva forma redueix la pressió en cada punt del cap de 40g/cm2 a 10g/cm2. És a dir, 4 vegades menys pressió per centímetre quadrat. D'aquesta manera, el creixement del cervell no troba obstacles i el cap podrà créixer amb la seva forma natural. El coixí té una cavitat en el centre que permet un major ajust del cap, que augmenta la superfície de contacte, de manera que la pressió exercida sobre ell es reparteix i s'aconsegueix així un millor suport.

Des de Mimam Barcelona, recomanem l'ús del coixí mimos entre el naixement i els 6 mesos. Més enllà dels 12 mesos, el coixí impedirà que la deformitat s'agreugi però no la farà retrocedir. Si creu que el seu fill té alguna deformitat ha de dirigir-se a un neurocirugià, ja que ells són els especialistes en aquest tema i després de mesurar amb exactitud el crani del nadó li indicaran quines mesures correctivas prendre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada